Ana içeriğe atla

Otomatik Kapı Sistemleri

 

Otomatik Kapı Sistemleri



Özel sensörlü elektronik sistem ve motor yardımıyla, kendine yaklaşan varlıkları fark ederek otomatik şekilde açılan kapılara otomatik kapılar adı verilir. Günümüzde pek çok alanda kullanılan bu tür kapılar, ihtiyaca göre farklı şekillerde de olabilir.

Güvenlik ihtiyacı bulunan her türlü alanda tercih edilebilen otomatik kapı sistemleri çoğunlukla otopark, garaj, hastane, alışveriş merkezi ya da resmî kurumlarda bulunur. Çalışma prensibine göre dairesel ya da fotoselli olarak adlandırılan otomatik kapı sistemleri, sensör adı verilen bir kontrol mekanizması ile çalışır. Geçişlerin kontrollü ve güvenli olmasına yardımcı olan bu tür kapılar, zaman kaybı ve bekleme olmaksızın kullanıcılara birçok fayda getirir. Başka bir deyişle, herhangi bir kapı koluna dokunmadan ve açmak için ittirmek zorunda kalarak güç sarf etmeden bir binaya girebilirsiniz. Benzer şekilde otomatik kapı sistemleri yardımıyla aracınızdan inmek zorunda kalmadan rahatlıkla bir garaja ya da otoparka giriş - çıkış yapabilirsiniz.

Otomatik Kapı Sistemleri Kullanım Alanları

Farklı renk, form ve doku gibi seçenekleri bulunan otomatik kapı sistemleri, kullanılacak olan yerin misyonuna ve amacına uygun olarak destekleyici görev görür. Bu sayede garaj, otopark, toplu konut alanları, özel siteler, bahçe, okul, laboratuvar, fabrika, depo, zincir mağazalar, oteller,  gibi alanlarda kullanıcılara zaman ve güvenlik avantajı sağlar.

Her biri teknolojinin getirdiği son ürünler olan otomatik kapı sistemleri, bulunduğu mekânda yaşam kalitesini artıran fonksiyonel ürünler arasındadır.

Otomatik Kapı Sistemlerinin Teknik Detayları

Otomatik kapı sistemleri kendi içerisinde farklı tür ve modellere ayrılır. Motor ağırlıklarına göre farklılık gösteren, katlanarak açılıp kapanabilen, elektriğin kesik olduğu zamanlarda manuel olarak açılabilen, dairesel ya da sürgülü olarak kullanılan, kayan ya da dönerek açılan otomatik kapılar çeşitli isimler ile adlandırılır. Bu tür kapıların açık olarak bulunabileceği süre ile kapanma hızı gibi ayarlamalar da yapılabilir. Bazıları tek kanatlı olabildiği gibi çift kanatlı olarak da kullanılan kapılar mevcuttur.

Otomatik Kapı Sistemlerinin Avantajları

İster endüstriyel ya da ticarî ister garaj, otopark ya da bahçe alanları olsun, otomatik kapı sistemleri tercih edilen her alanda rahat, pratik ve güvenli bir kullanım sunar. Özellikle insan kalabalığının yoğun olarak bulunduğu bina girişlerinde geçiş kolaylığı sağlayan kapı sistemleri, otomatik olmaları sayesinde açık kalma riskini de ortadan kaldırır. Bu konuda en çok kullanılan döner kapı, yukarıdan açılan ya da toplanan kapı türleri, bulunduğu alana değer katan ve alandan da tasarruf sağlayan kapı sistemleridir. Otomatik kapı sistemleri, girilmesi yasak ya da kontrollü olan alanlarda da konfor sağlar. Hava ve ses geçirmeyen ve tamamen kontrolün hakim olduğu hermatik kapılar, ameliyathane, ilaç ve gıda sanayileri, ofis, konferans ya da müzik stüdyoları için son derece idealdir.

Güzel görünüm ve fonksiyonelliği bir arada sunan otomatik kapı sistemlerinin pek çoğu uzaktan kumanda ile kontrol edilebilir özelliktedir. Düzenli bakımları yapıldığı sürede uzun vadede sorunsuz ve güvenli kullanım sunan otomatik kapılar, yıllarca arıza vermeden çalışabilen dayanıklı sistemlerdir.

Kapı tasarımında sınırsız olanak sunan Konfor Otomasyon, yüksek performans, güvenlik ve konforun tasarımında sektörün öncü kuruluşlarından biridir. Tasarladığı ürün çözümlerinde en yenilikçi işletim mekanizmalarını kullanan ve sektörün en güncel gelişmeleri ile kendini sürekli olarak yenileyen firma, kolay kullanılabilen, çevre dostu ve dayanıklı otomatik kapı sistemleri ile sunar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Otomobilinize Uygun Özel Tasarım Plaka

  Otomobilinize Uygun Özel Tasarım Plaka   Firmamız uzun yıllardır plaka sektöründe hizmet sunmaktadır. Faaliyetlerine başladığı günden bu yana kalitesinden ödün vermemiştir. Karşılıklı güven duygusu oluşturmayı başaran firmamız plaka tasarlama konusunda alanında uzmandır. Firmamızın kendi alanında uzman olabilmesinin en önemli nedenlerinin başında müşterilerinde gelen bildirimleri dikkate değer görmesidir.  Amacımız müşterilerimizden gelen geri bildirimler doğrultusunda sürekli iyileştirmeler yaparak plaka tasarlama hususunda en iyilerden biri olmaktır. Plakalar aracın ön ve arka kısmında bulunan aracın kime ait olduğunu bildiren tabelalardır. Özellikle araç severlerin çok fazla özen gösterdikleri bu ürünler bu görevinin yanı sıra araca estetik bir görünüm de kazandırmaktadır. Araç plaka tasarlama konusunda oldukça hassas ve özenli olan müşterilerimize en kaliteli hizmeti sunmaktan dolayı gurur duymaktayız. Plakalık tasarlama ile ilgili tüm bilgi internet sitemizde yer almaktadır.
  Çiftlikte Sürü Yönetimi Nasıl Olmalı?   Sürü yönetim sistemleri kendi yapısına ve işletmenin olanaklarına göre farklılıklar arz etmektedir. Her doğru, herkesin ve her yerin doğrusu değildir. Sıfırdan bir Sürü yönetim sistemi ile çalışacak bir çiftlik kurarsanız çiftliğinizin sisteme adapte süreci hali hazır çiftliklere entegre edilen sistemlerin hayvanlar ve işletmenin adapte olma sürecinden daha kolay olur. Bunun bir çok nedeni var, öyleyse bugün sizlere çiftlikte akıllı sistem nedir ondan bahsedelim.    Teknolojinin günümüzde bir hayli ilerlemesiyle bir çok alanda iş işleyişinin kolaylığı bakımından işletmelerin en çok kullanılan tabiriyle, robotlaşma yolunda ilerlediğini görebiliriz. Ancak Sürü takip sistemi , işletme sahiplerinin günlük hayatına, kendilerine ve sevdiklerine daha çok vakit ayırma olanağı ve hayvanlarını güvenle teslim ettiği bir gelişim olduğunun gerçeğini değiştirmez. Çiftçiler kurmuş oldukları bu sistemle tam kapsamlı analitik raporlar elde ediyor. Ve o