Ana içeriğe atla

Seo Nedir (Arama Motoru Optimizasyonu)

 

Seo nedir ? Her yerde sıkça duyduğumuz bu Seo kelimesi ne anlama gelir ? Yeni site kuranlar için Seoya uyumlu makaleler nasıl yazılır ? Bir wep sitesi nasıl Seo uyumlu hale getirilir? Sizde de Seo’ya uyumlu makaleler yazmak ve Seo uyumlu web sitesi oluşturmak için neler yapmak istiyorsunuz gelin birlikte görelim.



 

Seo Nedir ? 

 

SEO “Arama Motoru Optimizasyonu” anlamına gelmektedir . Yeni bir site kurduğumuzda sitemizin ve sitemizin içindeki makalelerin SEO uyumlu olması gerekir . SEO uyumlu makaleler ve SEO uyumlu bir site bizi arama motorlarının en üst seviyelerine çıkaracak ve böylece daha çok kitleye ve takipçiye ulaşmamızı ve sitemizin trafiğinin artmasını sağlayacaktır .

 

SEO , site içi ve site dışı SEO olam üzere ikiye ayrılır.

 

Site İçi SEO :

Site içi SEO wep sitenizin tasarı ve yazılımıyla birlikte sitedeki mevcut düzenlemeleri kapsar.

 

Site Dışı SEO :

Site dışı SEO sitenizin dışından gelen görseller , videolar , sosyal medya ,form belgeleri ve blog siteleri farklı farklı kaynaklar üzerinden siteye ziyaretçi trafiği sağlayarak site trafiğini ve kalitesini arttırmaya yarayan çalışmaları kapsamaktadır.

 

Yeni Site Kuranlar İçin SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır ?

 

1-) Uygun Başlık ve Anahtar Kelime Seçimi :

 

SEO uyumlu makale yazmak için uygun anahtar kelimeleri dikkatli ve özenle seçmek gerekir . Yazdığınız makalenin başlığına uygun ve başlıktaki kelimeleri makale içerisinde ne kadar çok geçirirsek anahtar kelimeleri makalemizde o kadar çek kullanmış oluruz ve böylece sitemizde yayınladığımız her bir makaleye bunu uygularsak belirli SEO araçları kullanmadan aylar içinde arama motorlarında üst sıralara çıkmış oluruz. Belirlediğimiz hedef kitleye zamanla ulaşmış oluruz bu sayede sitemizin trafiği ne kadar çok artarsa para kazanmamız da o kadar kolay olur.

 

2-)Özgünlük :

 

SEO uyumlu makale yazmanın bir diğer yolu ise özgün içeriktir . Yazdığımız yazılar hiçbir yerden kopyala yapıştır mantığıyla oluşturulmamalıdır. Beli başlı araştırmalar yapılarak kendimize özgün cümleler ve gidişat yapısı oluşturarak kafamızda toparladığımız anahtar kelimeler üzerinden içeriğimizi yavaş yavaş ve planlı bir şekilde oluşturmalıyız.Bu şekide oluşturduğumuz taslaklarla ilerlediğimiz taktirde makalelerimizdeki SEO uyumu artacak ve kendi özgünlüğümüzü kazanmış olacağız . Birkaç denemeden sonra gerisi kendiliğinden gelecek ve artık makale oluştururken bu özgünlüğü kendiliğimizden kazanmış olacağız .

 

3-) Dil Bilgisi Ve Okunulabilirlik :

 

Düzgün SEO uyumlu bir makalede olmazsa olmazların başında ise dil bilgisi kuralları noktalama işaretleri ve gerek kısalık gerekse fazla sözcüklerden kaçarak okuyan kişinin eksiksiz ve okuduğunu tam anlamasını sağlayarak kafasındaki tüm soru işaretlerini kaldırmalıyız .

 

4-) Sıralı Ve Düzenli Olmak :

 

Elbette her okuyucu aradığı bir bilgiye hem ulaşmak ister .bunun içindir ki okuyucuyu sıkmadan makale yazma kurallarına uyarak giriş gelişme ve sonuç bölümlerinden oluşmalıdır.

 

5-) Alt Başlık Kullanımı :

 

İçerik hazırlarken kullanılması gereken önemli özelliklerden birisi de alt başlıktır . Alt başlıklar kullanıcı memnuniyetini arttırarak , okuyucunun kafasındaki soru işaretlerini azaltmaya yarayan en temel etkenlerdendir ve SEO uyumu için vazgeçilmezdir.

 

6-) Görsel Destek :

 

Yazılı makalelerde okuyucuya verilen uzun bilgiler okuyucunun sıkılmaması ve akılda kalıcı bilgilerin oluşması için görsel içerik vaz geçilmez bir parçadır. Nasıl bir haber de kullanılan fotoğraflar duyguları okuyucuya aktarabiliyorsa Seo uyumlu bir makale için bu geçerlidir.

 

Görseller kullanırken Google'dan alacağınız görsellerden telif yemeyin ve daima telifsiz içerikler kullanmaya dikkat edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Otomatik Kapı Sistemleri

  Otomatik Kapı Sistemleri Özel sensörlü elektronik sistem ve motor yardımıyla, kendine yaklaşan varlıkları fark ederek otomatik şekilde açılan kapılara otomatik kapılar adı verilir. Günümüzde pek çok alanda kullanılan bu tür kapılar, ihtiyaca göre farklı şekillerde de olabilir. Güvenlik ihtiyacı bulunan her türlü alanda tercih edilebilen otomatik kapı sistemleri çoğunlukla otopark, garaj, hastane, alışveriş merkezi ya da resmî kurumlarda bulunur. Çalışma prensibine göre dairesel ya da fotoselli olarak adlandırılan otomatik kapı sistemleri, sensör adı verilen bir kontrol mekanizması ile çalışır. Geçişlerin kontrollü ve güvenli olmasına yardımcı olan bu tür kapılar, zaman kaybı ve bekleme olmaksızın kullanıcılara birçok fayda getirir. Başka bir deyişle, herhangi bir kapı koluna dokunmadan ve açmak için ittirmek zorunda kalarak güç sarf etmeden bir binaya girebilirsiniz. Benzer şekilde otomatik kapı sistemleri yardımıyla aracınızdan inmek zorunda kalmadan rahatlıkla bir garaja ya da

Otomobilinize Uygun Özel Tasarım Plaka

  Otomobilinize Uygun Özel Tasarım Plaka   Firmamız uzun yıllardır plaka sektöründe hizmet sunmaktadır. Faaliyetlerine başladığı günden bu yana kalitesinden ödün vermemiştir. Karşılıklı güven duygusu oluşturmayı başaran firmamız plaka tasarlama konusunda alanında uzmandır. Firmamızın kendi alanında uzman olabilmesinin en önemli nedenlerinin başında müşterilerinde gelen bildirimleri dikkate değer görmesidir.  Amacımız müşterilerimizden gelen geri bildirimler doğrultusunda sürekli iyileştirmeler yaparak plaka tasarlama hususunda en iyilerden biri olmaktır. Plakalar aracın ön ve arka kısmında bulunan aracın kime ait olduğunu bildiren tabelalardır. Özellikle araç severlerin çok fazla özen gösterdikleri bu ürünler bu görevinin yanı sıra araca estetik bir görünüm de kazandırmaktadır. Araç plaka tasarlama konusunda oldukça hassas ve özenli olan müşterilerimize en kaliteli hizmeti sunmaktan dolayı gurur duymaktayız. Plakalık tasarlama ile ilgili tüm bilgi internet sitemizde yer almaktadır.

Oppo AX7 Nasıl Alınır mı?

Oppo AX7 Telefon Hakkında Oppo AX7 Telefon Nasıldır? Oppo AX7 Genel olarak fiyat performans ilişkisinin biraz dışında yer alıyor. Tasarım ve görünüş olarak gayet şık ve zarif bir telefon. Kullanmış olduğu ekran - çerçeve oranı %80.86 oranında olduğu için bizlere büyük bir keyifle dizi film ve videolarımızı izleme olanağı veriyor. Yüksek çözünürlüklü ön ve arka kamerası sayesinde 30 fps 1080 p çözünürlükte video ve fotoğraf kayıt etmemize olanak sağlıyor. Telefonumuza bataryası entegre şekilde olduğu için bu durum biraz eksi yönde düşünmemize sebep olabilir. Ama 4230 mAh olan yüksek kapasiteli bataryası sayesinde şarj sorunu olmadan uzun süre telefonu kullanabiliriz.  Hızlı şarj özelliği olmadığı için telefonumuzu %100 kapasitede şarj olması için min 2-3 saat prize takılı şekilde durması gerekiyor. Boyutu bakımından diğer rakip firma telefonlarından bir miktar daha ağır olan (168 gram) telefonumuz, geniş ekran boyutu ile bu durumu nötr ettiğini düşünüyorum. 720x1520 ekr