Ana içeriğe atla

 



Çiftlikte Sürü Yönetimi Nasıl Olmalı?

 

Sürü yönetim sistemleri kendi yapısına ve işletmenin olanaklarına göre farklılıklar arz etmektedir. Her doğru, herkesin ve her yerin doğrusu değildir. Sıfırdan bir Sürü yönetim sistemi ile çalışacak bir çiftlik kurarsanız çiftliğinizin sisteme adapte süreci hali hazır çiftliklere entegre edilen sistemlerin hayvanlar ve işletmenin adapte olma sürecinden daha kolay olur. Bunun bir çok nedeni var, öyleyse bugün sizlere çiftlikte akıllı sistem nedir ondan bahsedelim. 

 

Teknolojinin günümüzde bir hayli ilerlemesiyle bir çok alanda iş işleyişinin kolaylığı bakımından işletmelerin en çok kullanılan tabiriyle, robotlaşma yolunda ilerlediğini görebiliriz. Ancak Sürü takip sistemi, işletme sahiplerinin günlük hayatına, kendilerine ve sevdiklerine daha çok vakit ayırma olanağı ve hayvanlarını güvenle teslim ettiği bir gelişim olduğunun gerçeğini değiştirmez. Çiftçiler kurmuş oldukları bu sistemle tam kapsamlı analitik raporlar elde ediyor. Ve ona göre operasyonlar geliştiriyor.

Sürü yönetimi programı, gönümüz et ve süt üretimi sağlayan büyük işletmelerin çiftliklerinde iş işleyişinin güvenliği ve sağlığı açısından tam teşekkürlü kullandığı sistemlerden olduğu bilinmektedir. Ayrıca içerisinde barındırdığı özel teknolojiyle hayvanların sağlığı, ne zaman doğum yapacağı, kilosu, günlük süt miktarı, tüketilen mahsul, hastaysa ne tür ilaç kullanması gerektiği vb. bir çok sistemi barındırıyor. Buluta bağlı ve canlı veri aktarabilen özel sistemiyle size günlük, haftalık veya aylık rapor olarak iletmektedir. Tabi bu size çiftliğinizdeki akıllı sistem sayesinde yapacağınız operasyonları kolayca ve güvenle gerçekleştirme imkanı da tanımaktadır. Bu sayede hastalanan bir hayvanınızın varsa analiz raporundan hayvanın hastalığı, durumu ve kullanılabilir tedavi yöntemlerini size sıralı bir şekilde sunar.

Örneğin büyükbaş hayvanınız hastalandı ve tedavi edilmeye ihtiyacı var eğer sizin elinizde tedavi için uygun ilaç mevcut değilse endişe duymanıza gerek yok çünkü çiftliğinize kurmuş olduğunuz akıllı analiz yeteneği olan programın, hasta hayvan üzerinde geniş ağlı verileri bir araya toplayarak yapmış olduğu teşhisler doğrultusunda sizler için uygun ve güvenilir alternatif tedavi yöntemlerini sıralı bir şekilde raporunuza ekleyecektir. Böylece, sistemin Sürü sağlığı ve yönetimi açısından ne kadar gelişmiş ve güvenle kullanıma açık olduğu görülebilir. 

 

Kuracağınız sistemde kategorize ettiğiniz hayvanların hangi tarihte hangi yemi yemesi gerektiğini kendiniz yönetici panelinizden belirleyebilirsiniz.

 

Sürünün süt verme oranını ister çiftliğin genel analiz sonuçlarını ister bireysel seçtiğiniz bir hayvanın listeli bir şekilde süt verilerini ekranda inceleyebilir, ve ona göre işletmenin geleceği hakkında öngörülerde bulunabilirsiniz.

 

Hayvanların tedavi süreçlerini sistemden kayıt eder ve sürü sağlığı yönetimini belgelerinizden kolayca yönetebilirsiniz. 

 

Çiftliğinizde yapmış olduğunuz yem, işçilik, malzeme vb. araç gereçlerin maliyet sonuçlarını tek bir kalemde toplayıp elde ettiğiniz gelirle karşılaştırabilir ve günlük, haftalık, aylık veya yıllık kar paylarınızı çıkartabilirsiniz. Böylece kullanacağınız akıllı sistem sayesinde çiftliğinizin gelir ve gider yönetimini tek bir ekranda toplayabilirsiniz.

 

 

Bu bahsettiğimiz sistem sadece büyük baş için geçerli değil, eğer küçükbaş hayvan işletmeniz varsa. Küçükbaş sürü yönetimi programlarından faydalanabilirsiniz böylece sürünüzün yıllık gelir gider analizlerini yapabilir ve ileriye dönük aksiyonlar alabilirsiniz. koyun sürü yönetimi büyükbaş hayvanlarda olduğu gibi mera içerisinde olabilecek en verimli ve esas bilgilerle yönetime açık bir şekilde bütün verilerinizi tek ekranda toplamaya yarar. 

 

 

Tabi bunun yanında meranıza kuracağınız koyun sürü takip sistemi sayesinde sistematik bir şekilde hangi koyununuzun verimli hangisinin verimsiz olduğunu kategorilere ayırır, işletmenin verimini Küçükbaş sürü yönetim sistemi sayesinde arttırmayı gerçekleştirir.

 

 

Kuracağınız akıllı sistem bir çok firma tarafından imal edilmektedir,

 

Yapacağınız araştırmalarla istenilen özelliklerde olan sürü takip sistemini kendiniz belirleyebilir ve ona göre alacağınız sistemin donanımına bağlı fiyat görebilirsiniz 2022 Sürü yönetim sistemi fiyatları sipariş edeceğiniz özellikler içinde olmak üzere 50.TL den başlayarak 200.TL gibi rakamlara çıkıyor. Tabi bu paket boyutuna göre değişkenlik gösterebilir örneğin, XLL paket alırsanız Sürü takip sistemi fiyatları ortalamanın üzerinde bir paket alacağınız için fiyat konusunda da bazı değişkenlikler olabilir. Eğer, Sürü yönetim sistemi, ücretsiz bir şekilde sahip olmak istiyorsanız firmaların şartlı kampanyalarına katılım sağlayıp ücretsiz bir şekilde sisteme sahip olabilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Otomatik Kapı Sistemleri

  Otomatik Kapı Sistemleri Özel sensörlü elektronik sistem ve motor yardımıyla, kendine yaklaşan varlıkları fark ederek otomatik şekilde açılan kapılara otomatik kapılar adı verilir. Günümüzde pek çok alanda kullanılan bu tür kapılar, ihtiyaca göre farklı şekillerde de olabilir. Güvenlik ihtiyacı bulunan her türlü alanda tercih edilebilen otomatik kapı sistemleri çoğunlukla otopark, garaj, hastane, alışveriş merkezi ya da resmî kurumlarda bulunur. Çalışma prensibine göre dairesel ya da fotoselli olarak adlandırılan otomatik kapı sistemleri, sensör adı verilen bir kontrol mekanizması ile çalışır. Geçişlerin kontrollü ve güvenli olmasına yardımcı olan bu tür kapılar, zaman kaybı ve bekleme olmaksızın kullanıcılara birçok fayda getirir. Başka bir deyişle, herhangi bir kapı koluna dokunmadan ve açmak için ittirmek zorunda kalarak güç sarf etmeden bir binaya girebilirsiniz. Benzer şekilde otomatik kapı sistemleri yardımıyla aracınızdan inmek zorunda kalmadan rahatlıkla bir garaja ya da

Otomobilinize Uygun Özel Tasarım Plaka

  Otomobilinize Uygun Özel Tasarım Plaka   Firmamız uzun yıllardır plaka sektöründe hizmet sunmaktadır. Faaliyetlerine başladığı günden bu yana kalitesinden ödün vermemiştir. Karşılıklı güven duygusu oluşturmayı başaran firmamız plaka tasarlama konusunda alanında uzmandır. Firmamızın kendi alanında uzman olabilmesinin en önemli nedenlerinin başında müşterilerinde gelen bildirimleri dikkate değer görmesidir.  Amacımız müşterilerimizden gelen geri bildirimler doğrultusunda sürekli iyileştirmeler yaparak plaka tasarlama hususunda en iyilerden biri olmaktır. Plakalar aracın ön ve arka kısmında bulunan aracın kime ait olduğunu bildiren tabelalardır. Özellikle araç severlerin çok fazla özen gösterdikleri bu ürünler bu görevinin yanı sıra araca estetik bir görünüm de kazandırmaktadır. Araç plaka tasarlama konusunda oldukça hassas ve özenli olan müşterilerimize en kaliteli hizmeti sunmaktan dolayı gurur duymaktayız. Plakalık tasarlama ile ilgili tüm bilgi internet sitemizde yer almaktadır.

GASPARDO TARIM MAKİNELERİ

 Tarım nedir? Niçin yapılır? Tarım tarih öncesi çağlardan beri insanların beslenme ve geçinme gereksinimlerini karşılamak için toprağı işlemesidir. Hayvancılık da aynı zamanda tarıma girer. Geçmişte insanlar hayvanların kas gücünden yararlanıyorlardı. Ancak günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok tarım makinesi üretilmektedir. Günümüzde neredeyse her türlü tarımsal faaliyet makinelerle yapılmaktadır. Sadece tarım araçlarının giremeyeceği ve yapamayacağı titizlik isteyen yerlerde insan gücü kullanılmaktadır. Peki bu tarım makineleri nasıl bu işleri yapabiliyor? Nasıl üretiliyor? Bu soruların cevabını Gaspardo şirketi ile verebilir ve ayrıntılı bir şekilde inceleyebiliriz. Gaspardo 1964 yılında İtalya'nın Campodarsego bölgesinde kurulmuş bir tarım şirketidir. Gaspardo şirketi tarım makineleri üretmekte büyük bir tecrübeye sahiptir. Gaspardo şirketi tarımda süreklilik ve sürdürülebilirlik   ilkesi ile hareket ederek tarım makinelerinin her türlü gaspardo yede