Ana içeriğe atla

Dansta En İyi Ülkeler Hangileridir?

Dünyanın en iyi dans eden ülkesi hangisidir sorusuna odaklanmadan evvel, dansın geçmiş yıllardan günümüze kadar uzanarak nesilden nesile etkileşim sayesiyle aktarılıp, devamlılığını sürdüren bir tür eğlence aktivitesi olduğundan bahsetmek tam yerinde bir söylem olacaktır.

 

Bu bağlamda dans, evrensel eğlence anlayışlarından biridir. Her ülkenin kendine has, geleneğini devam ettirmesine yardımcı olan ve aynı zamanda insanların eğlenmesine olanak sağlayan oldukça eğlenceli bir aktivitedir. İşte bu sebeple dans, hiçbir zaman popülerliğinden birşey kaybetmeden kuşaktan kuşağa aktarılmaya devam etmiştir.

 

Özellikle bazı ülkeler kendilerine özgü dans biçimleriyle isimlerinden söz ettirip, ilgi odağı durumuna gelmiştir. Popüler olmayı başaran bu ülkelerin kendilerine has eşsiz müzikleri ile dansları bulunur.

 

Bazı dans türleri varlığını yüzyıllar boyınca devam ettirirken, bazıları ise modernleşmeye bağlı değişimlere uğrayarak çok daha farklı boyutlar kazanmıştır. Kısacası dans, her ülkeden değer gören sosyalleşmenin bir tür parçasıdır ve dünyanınen iyi dans eden ülkesi sıralaması ise şu şekildedir;

 

 


 

1- Küba-Salsa: Salsa oldukça hareketli ve eğlenceli bir dans çeşididir. Kökeni Karayipler olan Salsa, Kübalılar tarafından en iyi şekilde icra edilmektedir. Geçmiş çağlarda, Karayiplerden ABD'ye akın eden kişiler tarafınca buraya getirilmiştir. Bu sebepten dolayı ABD ile Latin Amerika'da çok büyük bir öneme sahiptir.

 

Küba'da büyük önem taşıyan Salsa, 1980'li yıllardan sonra neredeyse tüm dünyaya yayılarak en sevilen danslar arasına adını yazdırmıştır. Ayrıca bu dansa rakip olarak samba, rumba, cha cha cha ve merengue dansları örnek gösterilmektedir.

 

2- Avusturya-Vals: Avusturya kökenli olan Vals dansı, tarihin en eski zamanlarına kadar uzanan bir dans türüdür. Oldukça etkileyici olan bu dans, çiftlerin birbirlerine sıkıca sarılarak, belli bir eksen etrafında dönmesi ile yapılır.

 

16.yy. zamanlarında ortaya çıkan bu dansın folklorik yönü ağır basmaktadır. Bu duruma örnek olarak ise; İngiltere Kraliçesi I. Elizabeth'in Leicester Kontu ile bu dansı yaptığını simgeleyen tablonun aşırı yankı uyandırarak büyük bir üne kavuşması gösterilebilir.

 

Vals dansını en iyi yapan ülkeler arasında Avusturya ile İngiltere yer almaktadır. Ayrıca Vals; Viyana Valsi ve Modern Vals olmak üzere iki kategoriye ayrılır.

 

3- ÇEK-Polka: 19.yüzyıllarda yaygın hale gelen bu dans Çeklerin halk dansı olarak bilinmektedir. Bu dansa ait figürler, 1830 yılları zamanında Anna Clezak isimli bir kız tarafından belirlenerek, çok sevilen bir dans olmayı başarmıştır.

 

Dünyada en iyi dans eden ülke sıralamasında yer alan Çek Cumhuriyet'inin sahiplik yaptığı Polka dansı, ayak tabanlarının yere vurulması şeklinde oynanılarak, okul gösterilerinde ve birden fazla müsabakalarda görsel şölen havası yaratmaktadır.

 


4- İtalya-Tarantella: Çılgın dans olarak bilinen ve İtalyanların "örümceğin dansı" olarak adlandırdığı bu dans, 15.yy'da ortaya çıkmıştır. Geleneksel kategoride yer alan bu dansın rivayetlere göre kendine has bir hikayesi bulunur.

 

Söylenen rivayetlere göre; örümcek ısırığından sonra zehirin vücuttan atılabilmesi amacıyla bu dansın yapılması şarttır. 17. yy da yaygınlaşan bu dansın, kan dolaşımını arttırdığı, faydaları arasında gösterilmektedir.

 

Taranto şehrinde meydana çıkan Tarantella dansı için rengarenk şık kıyafetler giyilir, kurdeleler takılır. Etrafa yaydığı enerji son derece yüksek olan bir dans olarak bilinmektedir.

 

5- Türkiye-Halay: Doğu'dan Batı'ya farketmeksizin ülkemizin her bölgesinde birbirinden zengin dans çeşidi bulunmaktadır. Kültürümüzün zenginliğinden dolayı sahip olduğumuz bu çeşitlilik birçok ülke tarafından hayranlıkla karşılanmaktadır.

 

En dikkât çeken ve ilgi gören dans çeşitlerimizin başında halay gelir. Halay, Türkiye'nin hemen hemen her yerinde oynanan oyunların genel adı olarak bilinmektedir.

 

Genellikle davul ve zurna ile beraber oynanan halayı, öğrenmek için herhangi bir dans okuluna gidip öğrenme gerekliliği bulunmaz.

 

6- Arjantin-Tango: Tango denildiği zaman akıllara ilk olarak Arjantin gelir. Arjantin Tango konusunda kendini en ileri seviyeye taşıyarak adından sıklıkla söz ettirmektedir. Tangonun kökenine bakmak gerekirse, maalesef bilinen herhangi bir kökeni bulunmamaktadır.

 

7- Yunanistan-Sirtaki: Yunanistan'a ait olan bu dans da çok özel ve bilinen bir dans çeşididir. Sirtaki dansıda enerjisi bir hayli yüksek olan danslar arasında bulunur.

 

Mikis Theodosrakis'in Zorba dansı müziği eşliğinde yapılan bu dans, Yunan folklorunun en iyi standartlarına sahiplik yapan danslardandır. Ayrıca dünyanın en iyi dans eden ülkesi içerisinde yerini koruyan Sirtaki, çok yaygın olmasa dahi hala sevilerek oynanmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Otomatik Kapı Sistemleri

  Otomatik Kapı Sistemleri Özel sensörlü elektronik sistem ve motor yardımıyla, kendine yaklaşan varlıkları fark ederek otomatik şekilde açılan kapılara otomatik kapılar adı verilir. Günümüzde pek çok alanda kullanılan bu tür kapılar, ihtiyaca göre farklı şekillerde de olabilir. Güvenlik ihtiyacı bulunan her türlü alanda tercih edilebilen otomatik kapı sistemleri çoğunlukla otopark, garaj, hastane, alışveriş merkezi ya da resmî kurumlarda bulunur. Çalışma prensibine göre dairesel ya da fotoselli olarak adlandırılan otomatik kapı sistemleri, sensör adı verilen bir kontrol mekanizması ile çalışır. Geçişlerin kontrollü ve güvenli olmasına yardımcı olan bu tür kapılar, zaman kaybı ve bekleme olmaksızın kullanıcılara birçok fayda getirir. Başka bir deyişle, herhangi bir kapı koluna dokunmadan ve açmak için ittirmek zorunda kalarak güç sarf etmeden bir binaya girebilirsiniz. Benzer şekilde otomatik kapı sistemleri yardımıyla aracınızdan inmek zorunda kalmadan rahatlıkla bir garaja ya da

Otomobilinize Uygun Özel Tasarım Plaka

  Otomobilinize Uygun Özel Tasarım Plaka   Firmamız uzun yıllardır plaka sektöründe hizmet sunmaktadır. Faaliyetlerine başladığı günden bu yana kalitesinden ödün vermemiştir. Karşılıklı güven duygusu oluşturmayı başaran firmamız plaka tasarlama konusunda alanında uzmandır. Firmamızın kendi alanında uzman olabilmesinin en önemli nedenlerinin başında müşterilerinde gelen bildirimleri dikkate değer görmesidir.  Amacımız müşterilerimizden gelen geri bildirimler doğrultusunda sürekli iyileştirmeler yaparak plaka tasarlama hususunda en iyilerden biri olmaktır. Plakalar aracın ön ve arka kısmında bulunan aracın kime ait olduğunu bildiren tabelalardır. Özellikle araç severlerin çok fazla özen gösterdikleri bu ürünler bu görevinin yanı sıra araca estetik bir görünüm de kazandırmaktadır. Araç plaka tasarlama konusunda oldukça hassas ve özenli olan müşterilerimize en kaliteli hizmeti sunmaktan dolayı gurur duymaktayız. Plakalık tasarlama ile ilgili tüm bilgi internet sitemizde yer almaktadır.

Oppo AX7 Nasıl Alınır mı?

Oppo AX7 Telefon Hakkında Oppo AX7 Telefon Nasıldır? Oppo AX7 Genel olarak fiyat performans ilişkisinin biraz dışında yer alıyor. Tasarım ve görünüş olarak gayet şık ve zarif bir telefon. Kullanmış olduğu ekran - çerçeve oranı %80.86 oranında olduğu için bizlere büyük bir keyifle dizi film ve videolarımızı izleme olanağı veriyor. Yüksek çözünürlüklü ön ve arka kamerası sayesinde 30 fps 1080 p çözünürlükte video ve fotoğraf kayıt etmemize olanak sağlıyor. Telefonumuza bataryası entegre şekilde olduğu için bu durum biraz eksi yönde düşünmemize sebep olabilir. Ama 4230 mAh olan yüksek kapasiteli bataryası sayesinde şarj sorunu olmadan uzun süre telefonu kullanabiliriz.  Hızlı şarj özelliği olmadığı için telefonumuzu %100 kapasitede şarj olması için min 2-3 saat prize takılı şekilde durması gerekiyor. Boyutu bakımından diğer rakip firma telefonlarından bir miktar daha ağır olan (168 gram) telefonumuz, geniş ekran boyutu ile bu durumu nötr ettiğini düşünüyorum. 720x1520 ekr