Ana içeriğe atla

Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Saç bakımı nasıl yapılmalıdır? Vaktiniz yoksa düzenli olarak kuaföre uğrayarak saç bakımı yaptırabilirsiniz. Ancak saç bakımı için evde doğal yollarla daha ucuz ve daha sağlıklı saç bakımı ve onarımı yapabilirsiniz. Evde yapacağınız düzenli saç bakımı ile saçlarınız çok daha sağlıklı ve güzel görünecektir. Gelin şimdi birlikte evde saç bakımı hakkına birkaç iyi fikir görelim.


Saç Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?
Saçları Ilık Su İle Yıkamak
Saçları aşırı sıcak su ile yıkamak saç derinizi deforme edeceği için saçlarınızda yıpranmalara ve yeni çıkan saçların sağlıksız çıkmasına neden olacaktır. Saçlar sürekli ılık su ile yıkanırsa saç derisinde kan akışı daha çok olacağı için daha canlı ve gür saçlara doğru ilk adım atılmış olunur.

Doğal Yağlarla Masaj Yapın
Zeytinyağı, susam yağı, badem yağı ve Hint yağı ile saçlarınıza 15 günde 1 kez dipten uca masaj yapın. Bu yağları tek başına kullanabileceğiniz gibi birbirleri ile de karıştırarak kullanabilirsiniz.
Saçlarınıza düzenli masaj ile saçlarınızın daha hızlı uzadığını ve çok daha hacimli ve canlı olduğunu fark edeceksiniz.

Bal İle Saç Maskesi Yapın
Saç bakımı nasıl yapılmalıdır? sorusunun bir diğer cevabı da maskelerdir. Saç derisi problemleri varsa kesinlikle bal maskesi öneriyoruz. Saçlarınızın dip kısımlarına doğal süzme bal ile masaj uygularsanız kepek, kaşıntı, saç dibi yarası gibi şeylere çözüm bulmuş olursunuz. Özellikle saçlara sürekli kimyasal işlem uygulayanlar, saç derisi sağlığı için haftada 1 kez bal maskesi yapmalıdır.
Saçları Kuruturken Aşırı Isı Uygulamayın
Saçları kuruturken uygulanana aşırı sıcak saçlarda yanmaya ve kırılmalara neden olacaktır. Bu nedenle özellikle duş ve saç maskeleri sonrası saçlarınızı havlu ile kurulamaya özen gösterin. Vaktiniz yoksa saç kurutma makinesinin en düşük ayarında saç kurutma yapın. Saç kurutma makinesi tavsiye modeller için tıklayınız.

Düzenli Beslenmeye Özen Gösterin

Saç bakımı nasıl yapılmalıdır? sorusunda son cevabımız ise beslenme üzerinedir. Vücut sağlığı için vitaminler ne denli önemliyse, saç sağlığı için de o denli önemlidir. Bu nedenle düzenli ve doğal gıdalarla beslenmeye özen gösterin. Bol su için. Siz dengeli beslenerek saçlarınızı ne kadar çok içten beslerseniz, saçlarınız dış bakım ve onarıma o kadar az ihtiyaç duyar. Dengeli ve vitamin dolu beslenme yaptığınız zaman saç bakımlarından da daha etkili sonuçlar alırsınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Otomatik Kapı Sistemleri

  Otomatik Kapı Sistemleri Özel sensörlü elektronik sistem ve motor yardımıyla, kendine yaklaşan varlıkları fark ederek otomatik şekilde açılan kapılara otomatik kapılar adı verilir. Günümüzde pek çok alanda kullanılan bu tür kapılar, ihtiyaca göre farklı şekillerde de olabilir. Güvenlik ihtiyacı bulunan her türlü alanda tercih edilebilen otomatik kapı sistemleri çoğunlukla otopark, garaj, hastane, alışveriş merkezi ya da resmî kurumlarda bulunur. Çalışma prensibine göre dairesel ya da fotoselli olarak adlandırılan otomatik kapı sistemleri, sensör adı verilen bir kontrol mekanizması ile çalışır. Geçişlerin kontrollü ve güvenli olmasına yardımcı olan bu tür kapılar, zaman kaybı ve bekleme olmaksızın kullanıcılara birçok fayda getirir. Başka bir deyişle, herhangi bir kapı koluna dokunmadan ve açmak için ittirmek zorunda kalarak güç sarf etmeden bir binaya girebilirsiniz. Benzer şekilde otomatik kapı sistemleri yardımıyla aracınızdan inmek zorunda kalmadan rahatlıkla bir garaja ya da

Otomobilinize Uygun Özel Tasarım Plaka

  Otomobilinize Uygun Özel Tasarım Plaka   Firmamız uzun yıllardır plaka sektöründe hizmet sunmaktadır. Faaliyetlerine başladığı günden bu yana kalitesinden ödün vermemiştir. Karşılıklı güven duygusu oluşturmayı başaran firmamız plaka tasarlama konusunda alanında uzmandır. Firmamızın kendi alanında uzman olabilmesinin en önemli nedenlerinin başında müşterilerinde gelen bildirimleri dikkate değer görmesidir.  Amacımız müşterilerimizden gelen geri bildirimler doğrultusunda sürekli iyileştirmeler yaparak plaka tasarlama hususunda en iyilerden biri olmaktır. Plakalar aracın ön ve arka kısmında bulunan aracın kime ait olduğunu bildiren tabelalardır. Özellikle araç severlerin çok fazla özen gösterdikleri bu ürünler bu görevinin yanı sıra araca estetik bir görünüm de kazandırmaktadır. Araç plaka tasarlama konusunda oldukça hassas ve özenli olan müşterilerimize en kaliteli hizmeti sunmaktan dolayı gurur duymaktayız. Plakalık tasarlama ile ilgili tüm bilgi internet sitemizde yer almaktadır.

Oppo AX7 Nasıl Alınır mı?

Oppo AX7 Telefon Hakkında Oppo AX7 Telefon Nasıldır? Oppo AX7 Genel olarak fiyat performans ilişkisinin biraz dışında yer alıyor. Tasarım ve görünüş olarak gayet şık ve zarif bir telefon. Kullanmış olduğu ekran - çerçeve oranı %80.86 oranında olduğu için bizlere büyük bir keyifle dizi film ve videolarımızı izleme olanağı veriyor. Yüksek çözünürlüklü ön ve arka kamerası sayesinde 30 fps 1080 p çözünürlükte video ve fotoğraf kayıt etmemize olanak sağlıyor. Telefonumuza bataryası entegre şekilde olduğu için bu durum biraz eksi yönde düşünmemize sebep olabilir. Ama 4230 mAh olan yüksek kapasiteli bataryası sayesinde şarj sorunu olmadan uzun süre telefonu kullanabiliriz.  Hızlı şarj özelliği olmadığı için telefonumuzu %100 kapasitede şarj olması için min 2-3 saat prize takılı şekilde durması gerekiyor. Boyutu bakımından diğer rakip firma telefonlarından bir miktar daha ağır olan (168 gram) telefonumuz, geniş ekran boyutu ile bu durumu nötr ettiğini düşünüyorum. 720x1520 ekr