Ana içeriğe atla

Seo (Arama Motoru Optimizasyonu) Nedir?


Dijital pazarlama konu olunca ilk akla gelenlerden biri de "SEO nedir? sorusu olmaktadır. Anlamı ile "Aram Motoru Optimizasyonu" olan SEO, bir takım işlemler silsilesi ile arama motorlarının site analizi konusundaki işlemlerini daha hızlı ve daha kolay yapmasını sağlamaktır. Diğer bir deyişle, 

SEO çalışmaları, ilk etapta site analizi  uygulamak ve sonuca göre gerekli teknik kriterlerin ve düzenlemelerin yapılmadır. İşlemler sonunda ilgili web sitesi daha fazla trafik elde edecek ve organik arama sonuçlarında üst sıralardaki görünürlüğünü artıracaktır.



SEO çalışmaları, kullanılacak uygun SEO araçları sayesinde Google, Yahoo, Yandex, Bing gibi büyük arama motorlarının arama lsitesinde iyi bir konum elde etmeyi hedefler. Bilindiği üzere herhangi bir konuda arama yapıldıktan sonra, arama motorlarının sonuçları sunulur. Görülen tüm web siteleri büyük oranda organik listelerden oluşmaktadır. Ancak tabii ki arama motorları bu web sitelerini listelerken, geliştirdikleri algoritmaları kullanmaktadır. SEO çalışmalarının amacı da bu organik listelerde web sitesinin daha üst sıralarda yer almasını sağlamaktır. Üst sıralardaki web siteler daha fazla trafik payına sahip olduklarından daha fazla pazar payına da sahip olmaktadırlar. Yani şöyle düşünün, web siteniz arama sonuçlarında ne kadar üstte ise dijital dünyada pazarladığınız hizmet ya da ürün daha fazla kişiye ulaşacak ve tüketici pazarına direkt olarak hitap ediyor olacaksınız.

SEO Ne İşe Yarar?
SEO konusundaki en önemli konu web sitesinin reklam gücünü ve sosyallik puanını artırmak olmaktadır. Yani herkes tarafından referans gösterilen, bilinen bir web sitesinin popülaritesi daha yüksektir ve tabii ki arama sonuçlarında üst seviyelerde çıkar. Bu çalışmalar doğrultusunda kullanılan SEO araçları aynı zamanda hangi anahtar kelimelerin web sitesi için yararlı olduğuna dair detaylı raporlamalar da ortaya koymaktadır. Anahtar kelimeleriniz ne denli güçlü ise arama sırasında üst seviyelerde yer alacak, dolayısıyla daha fazla kişiye ulaşacak ve müşterilerinize hem ürününüzü tanıtabileceksiniz. Bu durumlar aynı zamanda online platformda marka itibarınızı da geliştirmeniz anlamına gelmektedir.

SEO Çalışması Nasıl Yapılır? 
Belirli bir web sitesi için çalışma yapılacaksa, istenilen sonuca en uygun SEO araçları seçilmelidir. Daha sonra site içi (on-page) ya da site dışı (off-page) işlemler yapılır. Site içi düzenlemelerde yazılımsal müdahaleler yapabilirsiniz. Bu konuda önemli olan diğer bir madde kullanıcıların merak ettikleri soruları bulabileceği kapsamlı ve özgün içeriklerde web sitenizi donatmak tamamen elinizde.

Bunların dışında sitenizi daima güncel tutmak, yararlı içerikler sağlamak de yapılması gerekenler arasındadır. SEO çalışmalarının bir diğer tarafı da rakip analizidir. Rekabet analizi sonucu rakiplerinizde olan ancak siz de olmayan eksiklerinizi gidererek, diğer rakip web sitelerinin daima daha önüne geçebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Otomatik Kapı Sistemleri

  Otomatik Kapı Sistemleri Özel sensörlü elektronik sistem ve motor yardımıyla, kendine yaklaşan varlıkları fark ederek otomatik şekilde açılan kapılara otomatik kapılar adı verilir. Günümüzde pek çok alanda kullanılan bu tür kapılar, ihtiyaca göre farklı şekillerde de olabilir. Güvenlik ihtiyacı bulunan her türlü alanda tercih edilebilen otomatik kapı sistemleri çoğunlukla otopark, garaj, hastane, alışveriş merkezi ya da resmî kurumlarda bulunur. Çalışma prensibine göre dairesel ya da fotoselli olarak adlandırılan otomatik kapı sistemleri, sensör adı verilen bir kontrol mekanizması ile çalışır. Geçişlerin kontrollü ve güvenli olmasına yardımcı olan bu tür kapılar, zaman kaybı ve bekleme olmaksızın kullanıcılara birçok fayda getirir. Başka bir deyişle, herhangi bir kapı koluna dokunmadan ve açmak için ittirmek zorunda kalarak güç sarf etmeden bir binaya girebilirsiniz. Benzer şekilde otomatik kapı sistemleri yardımıyla aracınızdan inmek zorunda kalmadan rahatlıkla bir garaja ya da

Otomobilinize Uygun Özel Tasarım Plaka

  Otomobilinize Uygun Özel Tasarım Plaka   Firmamız uzun yıllardır plaka sektöründe hizmet sunmaktadır. Faaliyetlerine başladığı günden bu yana kalitesinden ödün vermemiştir. Karşılıklı güven duygusu oluşturmayı başaran firmamız plaka tasarlama konusunda alanında uzmandır. Firmamızın kendi alanında uzman olabilmesinin en önemli nedenlerinin başında müşterilerinde gelen bildirimleri dikkate değer görmesidir.  Amacımız müşterilerimizden gelen geri bildirimler doğrultusunda sürekli iyileştirmeler yaparak plaka tasarlama hususunda en iyilerden biri olmaktır. Plakalar aracın ön ve arka kısmında bulunan aracın kime ait olduğunu bildiren tabelalardır. Özellikle araç severlerin çok fazla özen gösterdikleri bu ürünler bu görevinin yanı sıra araca estetik bir görünüm de kazandırmaktadır. Araç plaka tasarlama konusunda oldukça hassas ve özenli olan müşterilerimize en kaliteli hizmeti sunmaktan dolayı gurur duymaktayız. Plakalık tasarlama ile ilgili tüm bilgi internet sitemizde yer almaktadır.

Oppo AX7 Nasıl Alınır mı?

Oppo AX7 Telefon Hakkında Oppo AX7 Telefon Nasıldır? Oppo AX7 Genel olarak fiyat performans ilişkisinin biraz dışında yer alıyor. Tasarım ve görünüş olarak gayet şık ve zarif bir telefon. Kullanmış olduğu ekran - çerçeve oranı %80.86 oranında olduğu için bizlere büyük bir keyifle dizi film ve videolarımızı izleme olanağı veriyor. Yüksek çözünürlüklü ön ve arka kamerası sayesinde 30 fps 1080 p çözünürlükte video ve fotoğraf kayıt etmemize olanak sağlıyor. Telefonumuza bataryası entegre şekilde olduğu için bu durum biraz eksi yönde düşünmemize sebep olabilir. Ama 4230 mAh olan yüksek kapasiteli bataryası sayesinde şarj sorunu olmadan uzun süre telefonu kullanabiliriz.  Hızlı şarj özelliği olmadığı için telefonumuzu %100 kapasitede şarj olması için min 2-3 saat prize takılı şekilde durması gerekiyor. Boyutu bakımından diğer rakip firma telefonlarından bir miktar daha ağır olan (168 gram) telefonumuz, geniş ekran boyutu ile bu durumu nötr ettiğini düşünüyorum. 720x1520 ekr