Ana içeriğe atla

Bilgisayardan Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

 İş oluşumunu bilgisayar üzerinden kuran birçok insan, gerekli olan bazı durumlarda çalıştığı bir iş üzerinde ekran görüntüsü almak istemektedir. Bilgisayar üzerinden ekran görüntüsü oluşturmak genel itibarıyla oldukça kolay bir eylemdir. Fakat çoğunlukla görüntü alınırken hangi tuş kombinasyonunun kullanılması gerektiği unutulabilmektedir. Bu bağlamda sizler için bilgisayarda ekran görüntüsü alma konusunda en sık kullanılan tuş kombinasyonlarını derledik.

Alt-Print Screen

 Kişiler tarafından sıklıkla kullanılan ekran görüntüsü alma yöntemi, Alt ve Print Screen tuşlarının kullanılmasıdır. Yöntem, belirtilen tuşlara aynı anda basılması suretiyle işlem görebilmektedir. Fakat bu metot içerisinde de alınan görüntülerin otomatik olarak cihaza kaydolması mümkün değildir. Paint tarzı bir uygulama kullanılarak alınan görüntünün uygulama üzerine kopyalanması gerekmektedir. Daha sonra aldığınız görüntüler üzerinde istediğiniz değişiklikleri uygulayarak kayıt işlemini sonlandırabilirsiniz.

FN-Print Screen Tuş Kombinasyonu

 Özellikle iş insanları tarafından ürünlerinin görüntüsünü yakalayabilmek için sıklıkla kullanılan tuş kombinasyonlarından biridir. Bu yöntem içerisinde alınan görüntülerin herhangi bir yere kayıt olma özelliği bulunmamaktadır. Uyguladığınız tuş kombinasyonundan sonra Paint tarzı bir uygulamaya ulaşarak yapıştır butonuna tıklamanız gerekmektedir. Daha sonra aldığınız ekran görüntüsü uygulama üzerine resim olarak işlenecektir. Son olarak kaydedilen resim üzerinde istediğiniz değişiklikleri gerçekleştirerek ekran görüntüsü alma pc işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Print Screen

 Ekran görüntüsü alabilmek için tuş kullanım oranı bakımından oldukça sık karşılaşılan yöntemlerden biri de Print Screen yöntemidir. Bu metot ile alınan görüntüler cihazlara otomatik olarak kaydolamamaktadır. Cihaza kayıt ve üzerinde işlem yapabilme şansı için Paint benzeri bir uygulamanın kullanılması gerekmektedir. Alınan fotoğrafın kayıt ve işlem sürecine girebilmesi için kullanıcı tarafından Print Screen tuşuna basılması ve sonrasında program üzerinde ‘’Yapıştır’’ tuşuna basılması yeterli olacaktır.

Ekran Görüntü Aracı

 Bilgisayar kullanıcıları tarafından ekran görüntüsü alabilmek amacıyla sıklıkla kullanılan bir diğer yöntem ise ekran görüntü aracıdır. Programa erişerek görüntülerinizi program üzerinden kaydedebilmek için arama çubuğuna uygulamanın adını yazmanız yeterli olacaktır. Uygulamayı çalıştırmanızın ardından ‘’Yeni’’ butonuna tıklayarak oluşturmak istediğiniz görüntüyü kaydedebilir ve üzerinde her türlü çalışmayı gerçekleştirebilirsiniz.

Windows-Shift-S

 Bilgisayarlar üzerinden ekran görüntüsü alabilmek için kullanılan tuş kombinasyonlarından biri de Windows Shift ve S yöntemidir. Yöntem, belirtilen bu üç tuşa aynı anda basılması suretiyle çalışabilmektedir. Daha sonra resim almak istediğiniz bölümü işaretlemeli, ardından üzerinde kırpma işlemini gerçekleştirmelisiniz. Bu kombinasyon içerisinde de alınan ekran görüntülerin otomatik olarak kaydolabilmesi söz konusu değildir. İlgili resmi cihazınıza kaydedebilmek için Paint tarzı bir uygulamaya erişerek yapıştırma işlemini uygulayabilirsiniz. Daha sonra elde edilen görüntüyü ‘’Kaydet’’ butonuna tıklayarak dilediğiniz gibi kullanmaya başlayabilirsiniz.

Windows-Print Screen Tuş Kombinasyonu

 İş ve kişisel bilgisayarlar üzerinde en yaygın olarak kullanılan tuş kombinasyonlarından biri de Windows ve Printscreen tuşu kullanılarak ekran görüntüsü alma yöntemidir. Teknik uygulanırken yalnızca iki tuşa basılması ve görüntüyü kaydedebilmek için herhangi bir programın gerekmemesi gerçeği, bu kombinasyonu en çok tercih edilenler listesine tepe noktadan sokabilmektedir. Bu iki tuşa aynı anda basılmasının ardından alınan ekran görüntüsü ‘’Dosyalarım’’ klasörüne otomatik olarak kaydolacaktır. Bu dosya uzantısına erişim sağlayarak istediğiniz görüntüye kolayca ulaşabilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Otomatik Kapı Sistemleri

  Otomatik Kapı Sistemleri Özel sensörlü elektronik sistem ve motor yardımıyla, kendine yaklaşan varlıkları fark ederek otomatik şekilde açılan kapılara otomatik kapılar adı verilir. Günümüzde pek çok alanda kullanılan bu tür kapılar, ihtiyaca göre farklı şekillerde de olabilir. Güvenlik ihtiyacı bulunan her türlü alanda tercih edilebilen otomatik kapı sistemleri çoğunlukla otopark, garaj, hastane, alışveriş merkezi ya da resmî kurumlarda bulunur. Çalışma prensibine göre dairesel ya da fotoselli olarak adlandırılan otomatik kapı sistemleri, sensör adı verilen bir kontrol mekanizması ile çalışır. Geçişlerin kontrollü ve güvenli olmasına yardımcı olan bu tür kapılar, zaman kaybı ve bekleme olmaksızın kullanıcılara birçok fayda getirir. Başka bir deyişle, herhangi bir kapı koluna dokunmadan ve açmak için ittirmek zorunda kalarak güç sarf etmeden bir binaya girebilirsiniz. Benzer şekilde otomatik kapı sistemleri yardımıyla aracınızdan inmek zorunda kalmadan rahatlıkla bir garaja ya da

Otomobilinize Uygun Özel Tasarım Plaka

  Otomobilinize Uygun Özel Tasarım Plaka   Firmamız uzun yıllardır plaka sektöründe hizmet sunmaktadır. Faaliyetlerine başladığı günden bu yana kalitesinden ödün vermemiştir. Karşılıklı güven duygusu oluşturmayı başaran firmamız plaka tasarlama konusunda alanında uzmandır. Firmamızın kendi alanında uzman olabilmesinin en önemli nedenlerinin başında müşterilerinde gelen bildirimleri dikkate değer görmesidir.  Amacımız müşterilerimizden gelen geri bildirimler doğrultusunda sürekli iyileştirmeler yaparak plaka tasarlama hususunda en iyilerden biri olmaktır. Plakalar aracın ön ve arka kısmında bulunan aracın kime ait olduğunu bildiren tabelalardır. Özellikle araç severlerin çok fazla özen gösterdikleri bu ürünler bu görevinin yanı sıra araca estetik bir görünüm de kazandırmaktadır. Araç plaka tasarlama konusunda oldukça hassas ve özenli olan müşterilerimize en kaliteli hizmeti sunmaktan dolayı gurur duymaktayız. Plakalık tasarlama ile ilgili tüm bilgi internet sitemizde yer almaktadır.

Oppo AX7 Nasıl Alınır mı?

Oppo AX7 Telefon Hakkında Oppo AX7 Telefon Nasıldır? Oppo AX7 Genel olarak fiyat performans ilişkisinin biraz dışında yer alıyor. Tasarım ve görünüş olarak gayet şık ve zarif bir telefon. Kullanmış olduğu ekran - çerçeve oranı %80.86 oranında olduğu için bizlere büyük bir keyifle dizi film ve videolarımızı izleme olanağı veriyor. Yüksek çözünürlüklü ön ve arka kamerası sayesinde 30 fps 1080 p çözünürlükte video ve fotoğraf kayıt etmemize olanak sağlıyor. Telefonumuza bataryası entegre şekilde olduğu için bu durum biraz eksi yönde düşünmemize sebep olabilir. Ama 4230 mAh olan yüksek kapasiteli bataryası sayesinde şarj sorunu olmadan uzun süre telefonu kullanabiliriz.  Hızlı şarj özelliği olmadığı için telefonumuzu %100 kapasitede şarj olması için min 2-3 saat prize takılı şekilde durması gerekiyor. Boyutu bakımından diğer rakip firma telefonlarından bir miktar daha ağır olan (168 gram) telefonumuz, geniş ekran boyutu ile bu durumu nötr ettiğini düşünüyorum. 720x1520 ekr