Ana içeriğe atla

Kapadokya'da Yapılacaklar - Nerelere Gitmeliyim?

 

 Kapadokya'da Yapılacaklar Nerelere Gitmeliyim? 

 Bu yazımda size ailenizle, arkadaşlarınızla, dilerseniz tek başına yapabileceğiniz,dolu dolu geçecek kapadokya turundan bahsedeceğim.

 


 Öncelikle Kapadokya'ya neden gitmeniz gerektiğini anlatmak istiyorum. Yıllardır süregelen tarihi dokusu ve nadir görülen oluşumuyla oldukça etkileyici bir yer.

 

 Turist akımına uğrayan bu yeri Türkiye'de yaşayanların da mutlaka keşfetmesi, tarihi hissetmesini öneririz. Son olarak Kapadokya'ya giderken mutlaka müze kart çıkarmanızı tavsiye ederiz.

 

 Kapadokya Gezilecek Yerler Listesi

 1- Devrent Vadisi (Hayal Vadisi

 Kapadokya'ya gelenlerin mutlaka uğraşması gereken ilk yerlerden birisi Devrent Vadisi diğer adıyla Hayal Vadisidir. Tepe tepe vadileri ve her köşesinin kum olmasıyla etkileyici bir alandır. Ayrıca fotoğraf çekilmek için birçok yeri vardır. Kusursuz fotoğraflar yakalayacağınızdan emin olabilirsiniz. Giriş ücreti olmaması da güzel yanlarından birisidir.

 

 2- Zelve Vadisi

 Devrent Vadisin'e oldukça yakın olan Zelve Vadisine de mutlaka uğramalısınız. Eski yerleşim yeri olması buranın önemli özelliklerindendir. Ayrıca Hristiyanlar için de önemli bir yere sahip olan bu yer gelenleri mest ediyor. Eski insanların orda yaşadığına dair izleri taşların, oyukların üzerinde net bir şekilde görebiliyorsunuz ve bu oldukça etkileyici bir görüntü. Yine fotoğraf için oldukça uygun bir yer.

 

 3- Göreme Açık Hava Müzesi 

 Müze kartı kullanarak rahatça giriş yapabileceğiniz bir yer. Bu kartla oldukça uyguna gelmekte ve içerideki rehberlere belli bir ücret vererek gezerseniz birçok bilgi öğrenme şansı yakalayabilirsiniz. İçerisinde Kızlar ve Erkekler Manastırı (eğitim verilen yer), Aziz Basileus Kilisesi, Yılanlı Kilisesi gibi birçok görülmesi gereken yer bulunmaktadır. Bu alanda da fotoğraflar çekilebilirsiniz.

 

 4- Aşıklar Tepesi 

 Burası sabahın erken saatlerinde balon uçuşlarını izlemek için mükemmel bir alan. Güneş doğmadan yola çıkmaya dikkat ederseniz güneşin doğuşuyla birlikte balonların uçuşunu izleyebilir hatta balona binebilirsiniz. Ayrıca o alanda at binme, atv turu gibi çeşitli aktiviteler de mevcut.

 

 5- Çavuşin Köyü

 Burada kil, çamur, seramik atölyelerini ziyaret edebilir, bu aktivitelere siz de katılabilirsiniz.

 

 6- Derinkuyu 

  Burada yine eskiden yaşayan insanların izlerini çok net görebilirsiniz. Birkaç kattan oluşan bir yeraltı şehri demek de uygun olur. Her katta farklı bir eskiden kalmış yaşam alanı görmek ve keşfetmek için güzel bir yer.

 

 7- Ihlara 

 Nevşehire gelip Aksaray'a uğramadan geçmemelisiniz. Burası da oldukça güzel bir alan. Ihlara Vadisi'nin tam ortasında Melendiz adında eşsiz bir nehir var. Nehrin kenarında insanlar için bir yol var. Ihlaradaki kiliselere ulaşabilmek için bu güzel ve serin yoldan ilerleyerek keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz. Fotoğraf için oldukça uygun bir yer. Ayrıca dokusuyla insanda bir gizem de oluşturan bir mekan. Vadinin sonundaki mekanda çayınızı kahvenizi içebilir, yemek yerken bu eşsiz yeri dinleme fırsatı bulabilirsiniz. Dönüşte çok geç saate kalmamakta fayda var çünkü yollar daralarak ilerlemekte.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Otomatik Kapı Sistemleri

  Otomatik Kapı Sistemleri Özel sensörlü elektronik sistem ve motor yardımıyla, kendine yaklaşan varlıkları fark ederek otomatik şekilde açılan kapılara otomatik kapılar adı verilir. Günümüzde pek çok alanda kullanılan bu tür kapılar, ihtiyaca göre farklı şekillerde de olabilir. Güvenlik ihtiyacı bulunan her türlü alanda tercih edilebilen otomatik kapı sistemleri çoğunlukla otopark, garaj, hastane, alışveriş merkezi ya da resmî kurumlarda bulunur. Çalışma prensibine göre dairesel ya da fotoselli olarak adlandırılan otomatik kapı sistemleri, sensör adı verilen bir kontrol mekanizması ile çalışır. Geçişlerin kontrollü ve güvenli olmasına yardımcı olan bu tür kapılar, zaman kaybı ve bekleme olmaksızın kullanıcılara birçok fayda getirir. Başka bir deyişle, herhangi bir kapı koluna dokunmadan ve açmak için ittirmek zorunda kalarak güç sarf etmeden bir binaya girebilirsiniz. Benzer şekilde otomatik kapı sistemleri yardımıyla aracınızdan inmek zorunda kalmadan rahatlıkla bir garaja ya da

Otomobilinize Uygun Özel Tasarım Plaka

  Otomobilinize Uygun Özel Tasarım Plaka   Firmamız uzun yıllardır plaka sektöründe hizmet sunmaktadır. Faaliyetlerine başladığı günden bu yana kalitesinden ödün vermemiştir. Karşılıklı güven duygusu oluşturmayı başaran firmamız plaka tasarlama konusunda alanında uzmandır. Firmamızın kendi alanında uzman olabilmesinin en önemli nedenlerinin başında müşterilerinde gelen bildirimleri dikkate değer görmesidir.  Amacımız müşterilerimizden gelen geri bildirimler doğrultusunda sürekli iyileştirmeler yaparak plaka tasarlama hususunda en iyilerden biri olmaktır. Plakalar aracın ön ve arka kısmında bulunan aracın kime ait olduğunu bildiren tabelalardır. Özellikle araç severlerin çok fazla özen gösterdikleri bu ürünler bu görevinin yanı sıra araca estetik bir görünüm de kazandırmaktadır. Araç plaka tasarlama konusunda oldukça hassas ve özenli olan müşterilerimize en kaliteli hizmeti sunmaktan dolayı gurur duymaktayız. Plakalık tasarlama ile ilgili tüm bilgi internet sitemizde yer almaktadır.

Oppo AX7 Nasıl Alınır mı?

Oppo AX7 Telefon Hakkında Oppo AX7 Telefon Nasıldır? Oppo AX7 Genel olarak fiyat performans ilişkisinin biraz dışında yer alıyor. Tasarım ve görünüş olarak gayet şık ve zarif bir telefon. Kullanmış olduğu ekran - çerçeve oranı %80.86 oranında olduğu için bizlere büyük bir keyifle dizi film ve videolarımızı izleme olanağı veriyor. Yüksek çözünürlüklü ön ve arka kamerası sayesinde 30 fps 1080 p çözünürlükte video ve fotoğraf kayıt etmemize olanak sağlıyor. Telefonumuza bataryası entegre şekilde olduğu için bu durum biraz eksi yönde düşünmemize sebep olabilir. Ama 4230 mAh olan yüksek kapasiteli bataryası sayesinde şarj sorunu olmadan uzun süre telefonu kullanabiliriz.  Hızlı şarj özelliği olmadığı için telefonumuzu %100 kapasitede şarj olması için min 2-3 saat prize takılı şekilde durması gerekiyor. Boyutu bakımından diğer rakip firma telefonlarından bir miktar daha ağır olan (168 gram) telefonumuz, geniş ekran boyutu ile bu durumu nötr ettiğini düşünüyorum. 720x1520 ekr