Ana içeriğe atla

Robot Süpürge Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

 

Robot Süpürge Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler 

Teknolojideki gelişmelerin hızı aldı başını gidiyor. Bir zamanlar gün gelecek telefonlar cepte taşınabilir hale getirilecek denildiğinde buna inanmak imkansız gibi geliyordu. Şimdi geldiğimiz noktada bırakın telefonun cepte taşınabilir hale gelmesini bütün dünya artık o küçücük cihazın içine sığıyor. Bütün teknolojik ürünler kullanıcıların yaşamını kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. Şöyle bir düşünün cep telefonu, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi gibi ürünler hayatımızı ne kadar da kolaylaştırıyor. İşte akıllı robot süpürge de son bir iki yıldır hayatımıza giren son teknoloji bir üründür. 

 

 

Robot süpürge ne işe yarar

Ev temizliğinin en zahmetli kısmı bütün evi süpürmek ve silmektir. Bu nedenle evin bir cihaz tarafından süpürülmesi, özellikle de bel ağrısı olanlar, hamileler, çalışanlar için çok büyük bir kolaylık. Ancak piyasaya yeni çıkan bir ürün olduğu için şimdilik fiyatı her bütçeye uygun olmayabilir. Şuan için piyasada ki robot süpürge fiyatları 2 bin TL ile 6 bin TL arasında değişiyor. Bu fiyatlar cihazın özelliklerine göre değişiyor. Son bir yıl içinde oldukça ön plana çıkması ve satışlarda ki artış özellikle de kadın tüketicinin kafasında robot süpürge gerçekten ev temizliğinde büyük kolaylık sağlıyor mu? sorusuna neden oluyor. Ev hanımlarının günde bir saatinin evi süpürmek ile geçtiği düşünülecek olursa robot süpürge kullanımının çok büyük bir kolaylık olduğu söylenebilir. Peki, en iyi verimi alabilmek için robot süpürge alırken nelere dikkat etmek gerekir?

 


Robot süpürgenin genel özellikleri

Robot süpürge küçük olması ve maksimum ağırlığı 3,5/ 4 kilo olması nedeniyle evde çok az bir yer kaplar. Aynı anda hem süpürme hemde silme yapsın istiyorsanız mop özelliği olan bir ürün tercih etmelisiniz. Mop özelliği olan robot süpürgelerin su haznesi kapasitesi yaklaşık 0,15 Litre ile 0,25 Litre arasında değişmektedir. Silme işlemine gerek yok sadece süpürsün istiyorsanız su haznesi olmayan bir robot süpürge tercih edebilirsiniz. Bu şekilde daha uygun fiyata alabilirsiniz.  

 

Robot süpürge satın almadan önce  evinizdeki koltukların taban kısmını mutlaka ölçün. Koltukların yerden yüksekliği ile robot süpürgenin yüksekliği dengeli olmalıdır. Aksi halde koltukların altına rahat bir şekilde girip süpürme işlemi yapamaz. Bir robot süpürgenin yüksekliği en fazla 10 cm'e kadar çıkabiliyor. Elbette ki 8 cm ve daha düşük yükseklikte olanlar var. Fakat en fazla satılan ürünlerin yüksekliği 8 cm' dir.

 

 Bir diğer önemli konu ise şarjı bitmeden ne kadar süre çalıştığıdır. Küçük olan evler için 1,5 saatlik şarj süresi yeterli olmaktadır. Ürünü satın almadan önce mutlaka şarjının ne kadar sürede bittiğine dikkat edilmesi gerekir. 

 

Robot süpürge tavsiye markalarının bazı modelleri haritalandırma özelliğine sahiptir. Haritalandırma demek, cihaz ilk kullanımda tüm evi dolaşarak hafızasına evin haritasını kayıt etmesi demektir. Daha sonra ki kullanımlarda bütün evi dolaşarak temizliyor. Bu özelliğin bulunmasını istiyorsanız satın almadan önce mutlaka haritalandırma özelliğinin olup olmadığına dikkat ediniz. Harita özelliği bulunmayan cihazlar sadece bulunduğu odayı temizler.

 

 

En iyi robot süpürge bile normal elektrikli Süpürge gibi yüksek çekim gücüne sahip değildir. Ancak eski usul gırgır yapma mantığı ile tasarlandığı için sert zemin ve halı yüzeyinde ne kadar kıl, tüy, döküntü varsa çekip alır. Motor gücü klasik süpürge kadar yüksek olmadığı için çıkardığı ses oldukça düşüktür. Son olarak robot süpürge almadan önce bütün modellerin özelliklerini karşılaştırın. Özelliklerine göre ihtiyacınız olan modeli tercih etmelisiniz. Unutmayın özellikleri ne kadar çok kapsamlı ise fiyatları da özellikleri doğrultusunda artış göstermektedir. 

 

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Otomatik Kapı Sistemleri

  Otomatik Kapı Sistemleri Özel sensörlü elektronik sistem ve motor yardımıyla, kendine yaklaşan varlıkları fark ederek otomatik şekilde açılan kapılara otomatik kapılar adı verilir. Günümüzde pek çok alanda kullanılan bu tür kapılar, ihtiyaca göre farklı şekillerde de olabilir. Güvenlik ihtiyacı bulunan her türlü alanda tercih edilebilen otomatik kapı sistemleri çoğunlukla otopark, garaj, hastane, alışveriş merkezi ya da resmî kurumlarda bulunur. Çalışma prensibine göre dairesel ya da fotoselli olarak adlandırılan otomatik kapı sistemleri, sensör adı verilen bir kontrol mekanizması ile çalışır. Geçişlerin kontrollü ve güvenli olmasına yardımcı olan bu tür kapılar, zaman kaybı ve bekleme olmaksızın kullanıcılara birçok fayda getirir. Başka bir deyişle, herhangi bir kapı koluna dokunmadan ve açmak için ittirmek zorunda kalarak güç sarf etmeden bir binaya girebilirsiniz. Benzer şekilde otomatik kapı sistemleri yardımıyla aracınızdan inmek zorunda kalmadan rahatlıkla bir garaja ya da

Otomobilinize Uygun Özel Tasarım Plaka

  Otomobilinize Uygun Özel Tasarım Plaka   Firmamız uzun yıllardır plaka sektöründe hizmet sunmaktadır. Faaliyetlerine başladığı günden bu yana kalitesinden ödün vermemiştir. Karşılıklı güven duygusu oluşturmayı başaran firmamız plaka tasarlama konusunda alanında uzmandır. Firmamızın kendi alanında uzman olabilmesinin en önemli nedenlerinin başında müşterilerinde gelen bildirimleri dikkate değer görmesidir.  Amacımız müşterilerimizden gelen geri bildirimler doğrultusunda sürekli iyileştirmeler yaparak plaka tasarlama hususunda en iyilerden biri olmaktır. Plakalar aracın ön ve arka kısmında bulunan aracın kime ait olduğunu bildiren tabelalardır. Özellikle araç severlerin çok fazla özen gösterdikleri bu ürünler bu görevinin yanı sıra araca estetik bir görünüm de kazandırmaktadır. Araç plaka tasarlama konusunda oldukça hassas ve özenli olan müşterilerimize en kaliteli hizmeti sunmaktan dolayı gurur duymaktayız. Plakalık tasarlama ile ilgili tüm bilgi internet sitemizde yer almaktadır.

GASPARDO TARIM MAKİNELERİ

 Tarım nedir? Niçin yapılır? Tarım tarih öncesi çağlardan beri insanların beslenme ve geçinme gereksinimlerini karşılamak için toprağı işlemesidir. Hayvancılık da aynı zamanda tarıma girer. Geçmişte insanlar hayvanların kas gücünden yararlanıyorlardı. Ancak günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok tarım makinesi üretilmektedir. Günümüzde neredeyse her türlü tarımsal faaliyet makinelerle yapılmaktadır. Sadece tarım araçlarının giremeyeceği ve yapamayacağı titizlik isteyen yerlerde insan gücü kullanılmaktadır. Peki bu tarım makineleri nasıl bu işleri yapabiliyor? Nasıl üretiliyor? Bu soruların cevabını Gaspardo şirketi ile verebilir ve ayrıntılı bir şekilde inceleyebiliriz. Gaspardo 1964 yılında İtalya'nın Campodarsego bölgesinde kurulmuş bir tarım şirketidir. Gaspardo şirketi tarım makineleri üretmekte büyük bir tecrübeye sahiptir. Gaspardo şirketi tarımda süreklilik ve sürdürülebilirlik   ilkesi ile hareket ederek tarım makinelerinin her türlü gaspardo yede